Ga naar hoofdinhoud

Kostenbesparing door elevator-revisie

Met de complete revisie van haar elevator heeft Spaansen Bouwsystemen een belangrijke kostenbesparing gerealiseerd. Bij de aanpassing van de mechanische systemen zijn duurzame componenten geïnstalleerd. Het omvangrijke project is uitgevoerd door Muller Beltex.

Spaansen Bouwsystemen in Harlingen produceert prefab betoncasco’s. Een essentiële schakel in het productieproces is de bandelevator die bouwstoffen zoals zand en grind opvoert naar de betoncentrale. Bij een uitvoerige inspectie, door het team van Muller Beltex, bleek dat de elevator onvoldoende betrouwbaar was. De abrasieve bouwstoffen hadden in de loop der tijd veel slijtage en vervuiling veroorzaakt, waardoor de continuïteit van het bulktransport niet langer kon worden gewaarborgd.

Keertrommel

Het onderzoek leerde dat zowel de aandrijftrommel als de keertrommel vervangen moesten worden. Bij de uitvoering daarvan zijn verbeteringen doorgevoerd die ook de duurzaamheid van de elevator op een hoger plan hebben gebracht. Zo is de keertrommel vervangen door een open vaantrommel met kegel. Dankzij de vanen kan product dat tussen de elevatorband en de trommel terecht kan komen, beter worden afgevoerd. Minder vervuiling tussen de trommel en band reduceert de slijtage van de elevatorband.

Aandrijftrommel

De aandrijftrommel was gevoelig voor vervuiling en gaf aanleiding tot bandscheefloop. De nieuwe aandrijftrommel werd voorzien van een verwisselbare Slide-lag bekleding. Deze geeft een stevige grip op de band en voert vervuiling goed af. De bekleding beschermt de trommel tegen slijtage. De slide-lag kan worden vervangen zonder de trommel te demonteren. Bij de revisie zijn tevens de lagers vervangen en is een nieuwe weersbestendige SEW-aandrijving gemonteerd.

Elevatorbekers

De elevatorbekers waren door slijtage dun geworden en begonnen scheurvorming te vertonen. Hierdoor konden bekers losraken met als gevolg capaciteitsverlies en beschadiging van de installatie. Op de nieuwe elevatorband zijn de robuuste Nylon Tiger-Tuff elevatorbekers van Maxi-Lift gemonteerd. Een unieke rubber vulplaat tussen band en beker voorkomt dat product tussen beide inklemt en beschadiging van de band veroorzaakt. Iedere tiende beker is voorzien van een Hardox scheprand. Deze scheprand biedt extra bescherming indien product onder in de elevatorvoet blijft staan. Hierdoor worden de Nylon schepranden van de overige elevatorbekers ontzien.

Veilig bedrijf

Muller Beltex heeft de rubber elevatorband eindloos gemaakt met de nieuwe Maxi-Splice bandverbinders. Deze verbinders hebben een rubber instelbare beschermplaat aan de achterzijde die vroegtijdige slijtage voorkomt en meer zekerheid biedt. Voorts zijn roestvaststalen Rub-Block sensoren gemonteerd. Deze sensoren detecteren bandscheefloop op basis van een continue PT100-temperatuurmeting. Bij scheefloop zorgt de frictie van de band op het Rub-Block voor een warmte-ontwikkeling die wordt waargenomen in een PLC. In de PLC kan een vooralarm (bijv. al bij >10°C) en een stopalarm (bijv. bij 90°C) worden geprogrammeerd. Bij een stopalarm valt de installatie direct stil om actie te ondernemen en het probleem te verhelpen. Hiermee wordt schade voorkomen of tot een minimum beperkt.

Meer over Muller Beltex BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.