Ga naar hoofdinhoud

Machevo kiest voorzitter

Presentator Jort Kelder (l) bij scheidend voorman Tom Pruymboon (m) en de nieuwe voorzitter Perry Verberne (r).

Machevo & Bulk Vereniging heeft op de ALV in het Evoluon te Eindhoven bestuurslid Perry Verberne (Van Beek BV) gekozen tot voorzitter. Hij volgt Tom Pruymboom op, die bestuurslid blijft.

De Algemene Ledenvergadering (ALV) van Machevo & Bulk Vereniging op 4 december 2018, traditiegetrouw gecombineerd met het netwerkevent Machevo Connect, stond in het teken van het  60-jarig bestaan van de vereniging. Huishoudelijke zaken, waaronder de bestuursverkiezing, de goedkeuring van de begroting en de verslaglegging van de kascommisie, werden afgewisseld met verfrissende voordrachten en uitstekend verzorgde netwerkmomenten. 

Dagvoorzitter Jort Kelder

Dagvoorzitter Jort Kelder wist de ruim 120 verenigingsleden en genodigden te boeien met prikkelende introducties van sprekers en puntige analyses van de voorgeschotelde stellingen en ontwikkelingen.  Mede debet aan de dynamiek van de discussie was het overwerpen van de Catchbox microfoon tussen de rijen deelnemers en het podium. Ook de interactie via de buzzmaster-app gaf inzicht in ieders meningen en standpunten.

Fred Westerveld

Hoe kiest een inkoper zijn leverancier? Die vraag is deskundig beantwoord door praktijktrainer Fred Westerveld van de vereniging voor inkoop- en supply management NEVI. Verkopers en inkopers zien elkaar met nogal verschillend gekleurde brillen, werd duidelijk. Inzage hierin maakt het mogelijk om zaken te verhelderen en win/win-situaties te bewerkstelligen.

Mathijs Bouman

Journalist en econoom Mathijs Bouman slaagde er uitstekend in om met zijn vlotte beschouwingen, niet zonder de nodige humor,  de aandacht vast te houden. Weliswaar is over de uitkomst van de Brexit geen harde voorspelling te doen, maar de diverse scenario’s zijn er niet minder interessant om. En bedrijven kunnen bij gebrek aan personeel maar beter ongeschikte mensen aannemen en die zelf opleiden, aldus Bouman. Noten die stof tot nadenken geven.

Jan Terlouw

Schrijver, politicus (D66) en wetenschapper Jan Terlouw was ondanks zijn hoge leeftijd (87 jaar!) met de trein gekomen. Het illustreert zijn inzet voor duurzaamheid en zorg voor het milieu. Terlouw benadrukte in een erudiete voordracht de noodzaak van een stevige aanpak van de opwarming van de aarde. Die opwarming vormt een ernstige bedreiging voor de komende generaties. Het probleem kan technisch zeer goed worden opgelost, als maar de (politieke) wil daarvoor wordt gevonden, besloot Terlouw. 

Netwerken

Machevo Connect werd vervolgd met een uitstekend ‘walking dinner’ met alle gelegenheid voor netwerken. Tientallen leden en genodigden waren met elkaar in gesprek tot lang na de officiële sluitingstijd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.