Ga naar hoofdinhoud

Nanoniseren met stoom in s-Jet van Netzsch

Netzsch Premier Technologies LLC introduceert de s-Jet straalmolen met een geïntegreerde ‘air classifier’, die gebruik maakt van oververhitte stoom om deeltjes droog te verkleinen tot een grootte van minder dan 200 nanometer (0,2 micron).

De oververhitte stoom fungeert als maalgas in een wervelbed-straalmolen. De mediaan van de deeltjesgrootte van het maalgoed bedraagt typisch 130 nanometer. Dankzij de air classifier blijft de totale deeltjesgrootteverdeling beneden de 400 nanometer. Met conventionele luchtstraalmolens kunnen deeltjes worden vermalen tot een fijnheid van circa 2 micron. De nieuwe technologie verbetert de maalprestatie van straalmolens dus met een factor tien. Ook de productiecapaciteit van de s-Jet is aanzienlijk hoger dan bij gangbare luchtstraalmolens. Een voordeel van stoom in vergelijking met lucht is dat met een veel grotere druk kan worden gewerkt waardoor de snelheden in de molen ook veel hoger zijn (>1200 m/s), zodat deeltjes sneller verkleinen. Bovendien heeft stoom een lagere dynamische viscositeit en lagere dichtheid dan lucht, waardoor in de classifier de deeltjes scherper kunnen worden gescheiden.

Netzsch ziet met name toepassingen in de keramische industrie waar veel wordt gewerkt met parelmolens. In deze machines worden deeltjes gedispergeerd in een vloeibaar medium om vervolgens tot in het nano-bereik te worden verkleind. Voor de productie van een droog poeder dient echter een energie-intensieve droogstap te worden uitgevoerd die bovendien kan leiden tot productcontaminatie en slijtage van de apparatuur. Anders dan bij parelmolens kan bij de stoomstraalmolen de droogstap achterwege blijven. Netzsch Feinmahltechnik GmbH wordt vertegenwoordigd door E & R BV.
Bron: 'Miniaturization of Particles by Jet Milling with Superheated Steam', Powder & Bulk Solids.

Zie ook Universele Netzsch-Condux labmolen

Bedrijfsgegevens E & R BV

https://www.youtube.com/dHC939pdB6k

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.