Ga naar hoofdinhoud

Nauwkeurig doseren met ProFlex doseersysteem

Nauwkeurig doseren met Proflex doseersysteemDe ProFlex C van Schenck Process is een doseersysteem voor het nauwkeurig doseren van componenten met capaciteiten van 1 tot 6000 dm3/uur. Een typische toepassing is het samenstellen van masterbatches in de kunststofindustrie. De ProFlex C kan additieven en vulstoffen zowel volumetrisch als gravimetrisch doseren. Het toegepaste Multi-Point weegsysteem is ongevoelig voor zijwaartse stoten en trillingen.
Afhankelijk van de gewenste capaciteit kan worden gekozen tussen de ProFlex C500 en de nieuwe ProFlex C6000. Beide apparaten kunnen worden uitgerust met een specifieke hopper, een doseerschroef of een doseerspiraal, afhankelijk van de aard van de te doseren componenten. De apparaten zijn eenvoudig te demonteren met het oog op een snelle productwisseling. Voor het plegen van onderhoud is de ProFlex aan twee zijden toegankelijk.
De asymmetrische opbouw van de apparaten maakt het mogelijk om ze paarsgewijs op te stellen waarbij de uitlopen dicht bij elkaar komen te liggen. De richting van de uitloop kan eenvoudig worden gewijzigd. Het is mogelijk om tot acht doseersystemen in een (bestaande) installatie te integreren.

Schenck Process wordt in de Benelux vertegenwoordigd door AZO NV

Zie ook Dynamische weging vloeistofwagons

Bron: Vakblad Bulk