Ga naar hoofdinhoud

NENnovation Awards 2020 (video)

Nominatie met nano-drum

Op 16 oktober 2020, tijdens de World Standards Day, worden in de Fokker Terminal in Den Haag de NENnovation Awards toegekend. Het is het vierde jaar dat deze prijsuitreiking plaatsvindt.

NEN (Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut) wil met dit initiatief de samenhang tussen innovatie en normalisatie benadrukken. De slagingskans van innovatieve concepten wordt vergroot met behulp van normalisatie. De prijsuitreiking vindt plaats in drie categorieën, Klanten & commissieleden, Startups en Studenten.

Nano-deeltjes

Een van de genomineerden in de categorie Startups is Delft Solids Solutions uit Wateringen. Dit research-laboratorium heeft een opstelling ontwikkeld voor de meting van nanodeeltjes in lucht, conform de norm EN17199-4. Het hart van de opstelling is een roterende trommel waarin nano-deeltjes uit een materiaal kunnen vrijkomen. Deze deeltjes worden met een luchtstroom naar een filtersectie gevoerd. Hier worden drie stoffracties verzameld en geanalyseerd; de inhaleerbare fractie, thoracaal stof en respirabel stof.

Meer over Delft Solids Solutions BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.