Ga naar hoofdinhoud

Première Powder Hands-on Day

Laboratorium Delft Solids Solutions

Delft Solids Solutions in Wateringen belegt op dinsdag 22 oktober in eigen huis de Powder Hands-on Day 2019.

De Powder Hands-on Day is een nieuwsoortig evenement waarbij deelnemers in het bedrijfslaboratorium zelf ervaring kunnen opdoen met een scala van instrumenten voor de meting van deeltjeseigenschappen.

Laboratorium

In tegenstelling tot de andere cursussen en seminars van Delft Solids Solutions zullen de deelnemers van de Powder Hands-on Day de meeste tijd doorbrengen in het laboratorium. Op deze wijze wordt inzichtelijk gemaakt hoe technologie wordt ingezet en welke mogelijkheden en uitdagingen er zijn om de aard en het gedrag van poeders vast te stellen. Men gaat in groepjes van 3 tot 4 personen aan de slag met apparaten en opstellingen voor de meting van onder meer deeltjesgrootte, deeltjesvorm, deeltjesoppervlak en deeltjesporositeit. Ook is er aandacht voor de kwantificering van de stoffigheid van materialen middels de ‘rotating drum’ en ‘continuous drop’-methode.

Uitdagingen

De ‘hands-on’-benadering laat ook de uitdagingen zien van bijvoorbeeld de deeltjesgrootte-analyse. Zo komt het voor dat de te meten agglomeraten bij natte of droge dispersie desintegreren. Ook wordt ingegaan op de monstervoorbereiding voor de bepaling van deeltjesoppervlak en -porositeit. Deelnemers maken kennis met technieken zoals gasadsorptie, kwikintrusie-porosimetrie, laserdiffractie, beeldverwerkingstechnieken en Electrical Sensing Zone-analyse.

Doelgroep

De doelgroep voor Powder Hands-on Day zijn operators, analisten, labmanagers en technologen die direct betrokken of geïnteresseerd zijn in de karakterisering van deeltjes. De investering in het seminar bedraagt € 525, – ex. BTW.

Inlichtingen en aanmelding: Delft Solids Solutions

Apparaten voor deeltjeskarakterisering bij Delft Solids Solutions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.