Ga naar hoofdinhoud

Procescontrole bepaalt kracht kristallisator

Gpi Kristallisatietanks

Gpi Group heeft de ambitie de beste kristallisatietanks van Europa te ontwerpen en te bouwen. Bij de inzet van deze apparatuur draait alles om de optimale balans tussen kwaliteit, hygiëne, productie en controle.

Kristallisatie is een fase-overgang waarbij een vloeistof of gas verandert in een vaste stof. Bij het koelen van een vloeistof waarin entkristallen zijn gebracht, is het mogelijk kristallen te ‘kweken’ die vervolgens door indamping en droging kunnen worden afgescheiden voor verdere verwerking. Belangrijke vragen bij kristallisatie zijn bijvoorbeeld hoe snel of langzaam een vloeistof het beste kan worden gekoeld, hoe groot de kristallen moeten worden en in welke tijd ze die bepaalde grootte moeten bereiken. Ook dient men rekening te houden met de gewenste zuiverheid van de kristallen.

Oplossingen

Het hangt volledig van het specifieke kristallisatieproces af welke oplossingen het beste resultaat bieden. Zo is het mogelijk om een kristallisatietank aan de buitenkant te koelen (met behulp van mantels), maar ook van binnen (met behulp van lamellen waardoor koelwater stroomt). Tegelijkertijd geldt dat hoe meer inwendige delen een kristallisator bevat, hoe moeilijker het is om de tank eenvoudig te reinigen.

Zie het volledige artikel in BULK 1 -2019

Zie ook Gpi neemt Altermij-De Gouwe over

Bedrijfsgegevens Gpi Tanks en Process Equipment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.