Ga naar hoofdinhoud

Procestechnologie voor detergenten op Sepawa

Glatt particle engineering

Glatt Ingenieurtechnik GmbH toont tijdens het Sepawa-congres (23 t/m 25 oktober 2019) over detergenten in Berlijn diverse systemen voor de duurzame productie van cosmetica en was- en reinigingsmiddelen.

Glatt reikt oplossingen aan voor de vervanging van bepaalde ingrediënten en de ontwikkeling van compleet nieuwe recepten. Het accent ligt daarbij op de inzet van fluid bed installaties voor sproeigranulatie en sproeicoating (micro-encapsulatie). Met deze droogsystemen kunnen deeltjeseigenschappen zoals stortdichtheid, oplosbaarheid en afgiftegedrag worden verbeterd. De inzet is om detergenten een optimale activiteit te geven met een minimum aan grondstoffen. De congresbijdrage van Glatt heet ‘Process options in fluidized bed technology for value-adding product forms’; Katja Oppermann (procestechnoloog).
Tot de deelnemers van het Sepawa-congres behoren bedrijven zoals Ashland, BASF, BYK Chemie, Cosun, Dow, DSM, DuPont, Evonik, Henkel, Lanxess, Nouryon, Sabic en Tianjin, maar ook toeleveranciers zoals Anton Paar, Glatt, Hosokawa Micron, IKA en Ystral.

Zie ook Sproeidrogers en fluid bed drogers

Zie ook Glatt als procesontwikkelaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.