Schouten innoveert met plantaardig gehakt - Bulkgids Ga naar hoofdinhoud

Schouten innoveert met plantaardig gehakt

Schouten laboratorium

Schouten Europe in Giessen benut een van reststromen voor de productie van gefermenteerd plantaardig gehakt. Het volledig veilige restproduct wordt na een kleine bewerking als Tempeh Gehakt op de markt gebracht.

Tempeh is een eiwitbron op basis van soja. Het wordt verkregen door de fermentatie van sojabonen. Tempeh neemt andere smaken goed op en is daardoor geschikt als ingrediënt voor vele verschillende gerechten. Tempeh bevat zo’n 22 gram eiwit per 100 gram en is rijk aan vitamine B, ijzer, mineralen en vezels. Het product is zeer makkelijk te bereiden en in te passen in bestaande recepturen waar normaal vleesgehakt in wordt gebruikt.

Varianten

Schouten brengt twee varianten op de markt. Een gekruide variant en een niet-gekruide variant. Het Tempeh Gehakt komt beschikbaar voor de retail, het out-of-home kanaal en de voedselverwerkende industrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.