Ga naar hoofdinhoud

SiccaDania neemt VTK over

VTK Flash Dryer voor zetmeel

SiccaDania Group heeft de activiteiten van Van Tongeren-Kennemer BV (VTK) in Beverwijk overgenomen. VTK voegt aan het portfolio van SiccaDania onder meer geavanceerde glutendrogers toe. Met de overname komt ook een groot deel van het personeelsbestand van VTK mee.

“De overname van VTK versterkt onze leidende positie in de wereldwijde zetmeel- en eiwitindustrie”, aldus SiccaDania’s CEO Soren Rasmussen. Arend Jan Van Gelder, directeur SiccaDania Nederland, wijst op de gezamenlijke kracht om complete, geïntegreerde systemen te ontwerpen en te leveren, van grondstofinname tot droog afgewerkte producten: “We zullen niet alleen in staat zijn om conventionele proceslijnen voor zetmeelproducten te leveren, maar ook unieke oplossingen voor nevenstromen en bijproducten die klanten een lager energieverbruik, hogere productopbrengsten en hogere winstmarges geven.”

Van Tongeren-Kennemer

Van Tongeren Kennemer is ontstaan uit een fusie in 1991 van Kennemer Machinefabriek en Ingenieursbureau Van Tongeren. In 2004 werd een belangrijk onderdeel van Spaans Bulk Handling Systems (specialist in schroeftransport) aan het bedrijf toegevoegd. In 2017 werd de handelsnaam gewijzigd in VTK. Tegenwoordig is VTK bekend van haar flitsdrogers, ringdrogers, cyclonen, schroeftransporteurs, luchtventilatoren en blowers.

Zie ook SiccaDania neemt NivobaHovex over

Bedrijfsgegevens SiccaDania NL

Zie ook VTK-artikel ‘Drogen als kennisintensief proces’ in BULK 2, 2019

Bedrijfsgegevens VTK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.