Ga naar hoofdinhoud

Solids Antwerpen gelijk met Advanced Engineering

Bezoekers Solids Antwerpen 2018

Solids Antwerpen op 21 en 22 oktober 2020 vindt plaats in combinatie met Advanced Engineering. Beide Easyfairs-evenementen zijn onder één dak samengebracht in Antwerp Expo.

De tweejaarlijkse vakbeurs Solids Antwerpen, gericht op de poeder- en bulkindustrie in de Benelux, wordt dit jaar voor het eerst gelijktijdig gehouden met de vakbeurs Advanced Engineering, gericht op productontwikkeling.

Solids Antwerpen

Uit een enquête onder de bezoekers van Solids Antwerpen kwamen als belangrijke thema’s naar voren: Atex (explosieveiligheid) en Industrie 4.0 (smart machines, efficiënte cleaning en artificiële intelligentie). Deze onderwerpen komen op 21 en 22 oktober 2020 dan ook aan bod tijdens sessies van EHEDG, Machevo & Bulk Vereniging, J-Tec en Endress+Hauser. De organisatie verwacht circa 100 exposanten. De vorige editie van Solids Antwerpen vond plaats op 17 en 18 oktober 2018.

Advanced Engineering

Advanced Engineering brengt product engineers, R&D professionals en innovation managers samen om producten en machines klaar te maken voor de toekomst. De circa 100 exposanten, actief in design, materialen en elektronica, staan klaar om deze productontwikkeling te ondersteunen. De vorige editie van Advanced Engineering vond plaats op 22 en 23 mei 2019 in Flanders Expo te Gent.

Innovatiepartners

Tot de innovatiepartners die op Advanced Engineering key-notes verzorgen, behoren Ilham Kadri (Solvay), Jan Remeysen (BASF), Claude Marinower (Schepen voor innovatie Stad Antwerpen), Ingrid Van de Voorde (Nokia Bell Labs), Koen Verhaert (Verhaert Masters in Innovation) en Nicolas Deruytter (ML6). Zij gaan dieper in op thema’s zoals flexible electronics, AI en 3D printing.

VR/AR

Het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) presenteert op de beursvloer Industrie 4.0-proeftuinen met tastbare demo’s.
De VR/AR Association (VRARA) toont in samenwerking met Hewlett Packard de mogelijkheden van virtual en augmented reality in de industrie.

AR-ervaring tijdens Advanced Engineering

Zie ook Groen licht voor Solids Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.