Ga naar hoofdinhoud

Thema’s Solids: duurzaam, machine en veiligheid

Solids Rotterdam

De vakbeurs Solids Rotterdam, die op 2 en 3 oktober 2019 samen met Pumps & Valves plaatsvindt, heeft het conferentieprogramma gebaseerd op drie pijlers: Duurzaam, Machine en Veiligheid.

“De vakbeurzen Solids en Pumps & Valves vormen voor de vijfde keer samen één processing evenement”, zegt Michiel Schröder namens beursorganisator Easyfairs. “Daarmee willen we de industriële sector verder helpen door te inspireren met een aansprekende beursvloer en een inhoudelijk, actueel programma.”

Synergie

De combinatie van Solids en Pumps & Valves zorgt volgens Schröder voor synergie: “Bezoekers oriënteren zich vaak op producten en innovaties voor een compleet proces. In dit proces is meestal sprake van de handling van zowel vaste stoffen als vloeistoffen. In Rotterdam kan men zich op beide vlakken oriënteren. Het exposantenaanbod varieert van maalmolens en mengers tot pompen en afsluiters.”

Conferentieprogramma

Met het conferentieprogramma wil Easyfairs kennis, inzichten en ervaringen delen die aansluiten op de verschillende trends die in de procesindustrie spelen. In diverse presentaties en workshops worden bezoekers en exposanten aan het denken gezet, voornamelijk aan de hand van casestudies: ‘Wat heeft gewerkt in de praktijk, en wat zijn de leerpunten’.

Thema’s

Onder het thema ‘Duurzaam’ valt bijvoorbeeld de verwerking van reststromen in het kader van circulair ondernemen. Er wordt een ‘dossier Duurzaam’ gemaakt waarin partijen laten zien hoe zij het concept ‘Duurzaam’ praktisch invulling hebben gegeven. Het thema ‘Machine’ spitst zich toe op predictive maintenance en energiezuinige installaties. Bij het thema ‘Veiligheid’ kan men denken aan technieken op productieniveau om veiliger te kunnen werken en aan het creëren van een positieve veiligheidscultuur.

Pratische informatie

Op woensdag 2 en donderdag 3 oktober 2019 vindt met Solids en Pumps & Valves het grootste processing-evenement van de Benelux plaats in Rotterdam Ahoy. Met ruim 250 exposanten oriënteren bezoekers zich op producten, innovaties en kennis. De beursvloer bestaat uit twee delen: Solids (verwerking van poeders, korrels en granulaten) en Pumps & Valves (verwerking van vloeistoffen en gassen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.