Ga naar hoofdinhoud

Top-seminar in silo-ontwerp

Seminar The Wolfson Center

The Wolfson Center for Bulk Solids Handling Technology, internationaal erkend voor haar expertise in stortgoedtechnologie, belegt 24 t/m 26 september 2019 het seminar ‘Storage and Discharge of Powders and Bulk Materials’.

Cursisten krijgen diepgaand inzicht in de principes van silo-ontwerp in relatie tot producteigenschappen en procesparameters. Zo komen ook technieken voor de karakterisering van stortgoederen aan de orde. Andere thema’s zijn de kenmerken van diverse typen uitdraagorganen en het bestrijden van complicaties zoals aankoeken, brugvorming, ratholing en ontmenging.

Cursusleiding

Cursusleider is professor Mike Bradley (tevens directeur van The Wolfson Center). Hij houdt zich al meer dan 20 jaar internationaal als consultant bezig met troubleshooting en het ontwerp van stortgoedinstallaties. Ook worden bijdragen verzorgd door consultant engineer Richard Farnish (met bijna 20 jaar ervaring in poederdosering) en Research Fellow dr Rob Berry (met ruim tien jaar ervaring in materials handling).

Plaats en kosten

Het Wolfson Center bevindt zich op de Medway Campus van de University of Greenwich en maakt deel uit van de School of Engineering.
De cursus inclusief de pilot plant praktijkdag (26 september) kost £ 1260. Zonder de praktijkdag bedragen de kosten £ 825. De cursus kan ook worden gevolgd als een in-company training.

Aanmelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.