Ga naar hoofdinhoud

Terugkijken online Empack Reconnect

Op 17 september j.l. vond de primeur van online verpakkingsbeurs Empack Reconnect plaats. Circa 200 exposanten en 600 unieke bezoekers gingen de interactie aan met discussies, chats, videogesprekken, kennissessies en online afspraken. Empack Reconnect werd live uitgezonden vanuit Next Level in Evenementenhal Gorinchem, de eigen locatie van beursorganisator Easyfairs.

Gastheren Ivo Horn en Rowdy van den Nieuwenhuizen loodsten bezoekers door het online platform en bezoekers hadden interactie met exposanten, sprekers en elkaar in diverse netwerklounges. Sprekers en bezoekers waren enthousiast over de mogelijkheid tot napraten via de chatfunctie.

Verpakkingsonderzoeken

Op Empack Reconnect werden ook verpakking gerelateerde onderzoeken getoond. ‘s-Morgens besprak Albert Jan Swart van ABN AMRO de ‘haat-liefde verhouding’ tussen consument en duurzame verpakkingen. Dit aan de hand van twee onderzoeken: vóór en tijdens corona, met verrassende resultaten. Prof. dr. Ernst Worrel behandelde vragen over herbruikbare verpakkingen en gaf advies op basis van wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Utrecht en het Consortium for Research into Sustainable Packaging (CRISP). ‘s-Middags kwamen diverse experts van SUEZ, TNO, Blomix, Brightlands en Green Serendipity aan het woord tijdens het Brightlands Symposium.

Terug- en vooruitkijken

Irma de Hoon, Group Event Director bij Easyfairs is tevreden over de online lancering, waarin ruim 800 contacten zijn gelegd, 1.147 gesprekken gevoerd, 3.337 berichten uitgewisseld en 25 vergaderingen gepland. De presentaties en livesessies zijn terug te kijken op www.empack.nl. Easyfairs kijkt uit naar de volgende Empack op 31 maart en 1 april 2021 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.