Ga naar hoofdinhoud

Breston kiest voor Tele Radio draadloze bedieningen

Tele Radio Remote control

Tele Radio BV in Den Haag is al bijna 20 jaar de trotse leverancier van radiografische bedieningen aan Breston, fabrikant van mobiele transportsystemen. Breston past de draadloze remote controls met name toe op haar scheepsbeladers en hallenvullers.

Tele Radio, opgericht in 1955 in Lysekil in Zweden, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van veilige, radiografische afstandsbedieningen voor industrieel gebruik. “De robuust gebouwde remote controls kenmerken zich door een zeer hoge betrouwbaarheid en een ergonomisch ontwerp”, zegt Jerry Bredewoud, verkoper bij Tele Radio BV en aanspreekpunt voor Breston. “De zenders en ontvangers voldoen aan de hoogst mogelijke veiligheidsnormen en zijn voorzien van onafhankelijke certificeringen.”

Innovatieve oplossingen

De wereldwijd opererende Tele Radio Group heeft meer dan twintig vestigingen en tientallen dealers en agenten, verspreid over Europa, de Verenigde Staten en Azië. Daarmee bedient het concern een scala aan industriële sectoren met innovatieve oplossingen voor het draadloos op afstand bedienen van hefwerktuigen, hijskranen, zware machines, lieren, hydraulische laadkleppen, poorten en deuren, om maar een greep te doen. “Waar nodig kunnen we de remote controls voor specifieke toepassingen aanpassen.”

Hallenvullers

Een voorbeeld van een veeleisende applicatie is de draadloze afstandsbediening van de telescoperende hallenvullers en scheepsbeladers van Breston BV, fabrikant van mobiele transportsystemen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een remote control uit de Tiger-serie; de top van het Tele Radio-programma. Jan Abresch, sales manager bij Breston: “De Tiger afstandsbesturing voldoet aan al onze eisen; zowel wat betreft veiligheid als functionaliteit en betrouwbaarheid.”

Functionaliteit

De functionaliteit van de afstandsbediening is in hoge mate zelf te programmeren. Proportioneel werkende bedieningsknoppen of joysticks maken een precieze besturing mogelijk. De connectie tussen zender en ontvanger wordt om de 40 milliseconden gecontroleerd. De remote controls hebben standaard relais, analoge en digitale in- en uitgangen en diverse veldbus communicatie-protocollen, waarbij de noodstop-functie en relais voldoen aan SIL 3- en PLe-classificaties. De Tiger presenteert via led-lampjes ook de feedback van de machine. Jerry Bredewoud: “Zo kan de operator ook zien of een functie actief is, zonder zicht op de machine te hebben. De bediening heeft een instelbaar bereik tot 1000 meter, afhankelijk van de omgeving.”

Gepersonaliseerd

Zender en ontvanger zijn beschermd tegen vocht en stof (IP65). Afhankelijk van het model heeft de bediening een oplaadbare en vervangbare batterij of een oplaadbare interne batterij. De Tiger kan met een frontfolie worden gepersonaliseerd. Jan Abresch: “We kunnen onze machines dus leveren inclusief een Tiger remote control met Breston-uiterlijk. De duidelijke functieaanduiding van de knoppen op de zender draagt bij aan een efficiënte en veilige bediening van onze hallenvullers en scheepsbeladers.”

Tiger MX12 remote control van Tele Radio

Over Breston

Breston BV in Nieuwe Tonge (Zuid-Holland) houdt zich bezig met het ontwerp, de fabricage, de installatie en het onderhoud van vaste en mobiele transportsystemen voor de landbouw en de stortgoed verwerkende industrie. Het bedrijf realiseert tot ver over de landsgrenzen, naast hallenvullers en scheepsbeladers, ook ijkwaardige weegbunkers en laadsystemen voor vrachtwagens.

Meer over Tele Radio Benelux

Meer over Breston

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.