Ga naar hoofdinhoud

Optyl voor stofmeting in vochtige gassen

Principe van stofmeting in vochtige gasstromen

Optyl, specialist in industriële stof- en gasmetingen, heeft ook oplossingen voor stofmeting in vochtige gasstromen. Onlangs heeft staalfabrikant ArcelorMittal hiervoor een tweede toestel in gebruik genomen.

Optyl bvba uit Lummen (België) staat al sinds jaar en dag bekend als toonaangevende leverancier van stofmeters, gasanalyse-systemen en hierop gebaseerde meetoplossingen om industriële stofemissies nauwkeurig en betrouwbaar in kaart te brengen. Een van expertises van het bedrijf is de stofmeting in vochtige gasstromen. Hiervoor heeft Optyl al een tiental jaar de PCME Wet Stack 181 in het programma; een apparaat waarvan recentelijk een tweede generatie is uitgebracht.

Kolenmaallijnen

De PCME Wet Stack 181 wordt inmiddels wereldwijd op meer dan 300 locaties toegepast. Ook in de Benelux staan een aantal van deze apparaten. Zo heeft ArcelorMittal in Gent recentelijk een tweede apparaat aangeschaft. Beide toestellen staan op kolenmaallijnen die het poeder produceren dat wordt geïnjecteerd in de hoogovens van de staalfabrikant. De lijnen worden bedreven onder stikstof om stofexplosies uit te sluiten. Bij het vermalen komt vocht uit de kolen vrij, waardoor een stofmeting met standaard meetapparatuur niet mogelijk is. Hier biedt de PCME Wet Stack 181 uitkomst.

Lees meer over de PCME Wet Stack 181

Meer over Optyl bvba

Eén reactie op “Optyl voor stofmeting in vochtige gassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.