Ga naar hoofdinhoud

Poeder-karakterisering met rheometer ?

Poeder-karakterisering met FT4 rheometer

De FT4 Powder Rheometer van Freeman Technology is een universele tester voor het karakteriseren van het stromingsgedrag van poeders.

De FT4 rheometer is in staat om procescondities te simuleren door poeders te testen in geconsolideerde, matig belaste, beluchte en gefluïdiseerde toestand. Het instrument verschaft inzicht in zowel de interne wrijving (shear) als het dynamische gedrag van poeders. De FT4 beschikt over volledig geautomatiseerde testprogramma’s en data-analyses. Het apparaat is geschikt voor proefmonsters van 10 tot 160 ml.

Karakteriseren

Voor het karakteriseren van poeders maakt de FT4 Powder Rheometer gebruik van een roterend blad. Dit blad wordt in een poeder naar beneden bewogen, waarbij een bepaald stromingspatroon ontstaat. Hierbij werken vele duizenden poederdeeltjes op elkaar in, wat zorgt voor weerstandskrachten die via het blad nauwkeurig worden gemeten. Het toerental en de verticale snelheid van het blad zijn instelbaar. De testresultaten van de FT4 zijn uitstekend reproduceerbaar. Het instrument van Freeman Technology is onder meer geschikt als hulpmiddel voor het ontwerp van silo’s voor massastroming.

Karakterisering poedergedrag met FT4 rheometer

Zie ook:

Micromeritics neemt Freeman over

Tester voor cohesiviteit poeders

Bedrijfsgegevens Freeman Technology

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.