Ga naar hoofdinhoud

KROHNE met smalle radarbundel een brede toepassing

De KROHNE OPTIWAVE 6500 C radarniveaumeter

Sinds de introductie van de 80 GHz radarniveaumeters bijna 10 jaar geleden heeft KROHNE met haar OPTIWAVE transmitters een naam gevestigd. De instrumenten zijn dankzij hun smalle radarbundel geschikt voor een breed scala van toepassingen.

Kenmerkend voor de KROHNE OPTIWAVE 80 GHz radarniveaumeters is de smalle radarbundel en bijna verwaarloosbare dode zone. Dit maakt betrouwbare, contactloze niveaumetingen mogelijk in zowel kleine tanks als hoge, smalle opslagsilo’s. Afhankelijk van de toepassing kiest men het instrument met het meest optimale antennetype en de meest geschikte antennediameter. Een voorbeeld is de OPTIWAVE 6500 C. Dit veelzijdige instrument is geschikt voor niveaumetingen van onder andere pluimveevoeder en kalk.

Pluimveevoeder

Bij de Duitse pluimveevoederfabrikant Raiffeisen is de OPTIWAVE 6500 C ingezet voor de niveaumetingen in 21 silo’s met een hoogte van 9,5 meter. Een reden voor deze keus is dat het instrument een zeer korte responstijd heeft en heel snel en accuraat meet. Dit leidt ook bij snel wisselende productniveaus tot betrouwbare, real time informatie. Zo kan de OPTIWAVE 6500 C exact monitoren hoe de silo’s in 2 minuten met circa 1,5 ton product worden gevuld. Andere niveaumeters die eerder waren ingezet, bleken daarvoor te traag. De OPTIWAVE 6500 C is bovendien bij uitstek geschikt voor de meting van producten met kleine korrelgrootten. De meting heeft een groot dynamisch bereik en kan zelfs bij lage reflectie en de aanwezigheid van stortkegels betrouwbaar meten. Aangezien een dode zone nagenoeg ontbreekt, kunnen de silo’s tot aan het dak worden gevuld. De transmitter met PEEK-antenne (DN70) is slechts op 20 cm van de vulleiding geïnstalleerd.

Zie ook: KROHNE 80 Ghz radar voor krijt

Bedrijfsvermelding KROHNE Nederland BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.