Ga naar hoofdinhoud

Romaco Innojet granulatielijn (video)

Innojet IGL 100

De Innojet IGL 100 granulatielijn van Romaco Group uit Karlsruhe (Duitsland) kenmerkt zich door korte procestijden voor een breed scala van toepassingen. De installatie kan worden ingezet voor high shear-menging en -granulatie alsmede wervelbed-droging, -granulatie, -pelletcoating en wervelbed-hotmeltcoating.

De Innojet IGL 100 bestaat uit een aan de onderzijde aangedreven high shear-menger en een geïntegreerd Ventilus fluid bed. De korte procestijden zijn voornamelijk te danken aan het luchtstroom-gestuurde Orbiter boostersysteem dat de proceslucht in het wervelbed inbrengt. Hierdoor is het mogelijk om de droging van granulaat te versnellen en tegelijk schade aan de korrels tot een minimum te beperken. Daarnaast draagt het Sepajet filtersysteem van het wervelbed bij aan een vermindering van het productverlies omdat afgevangen deeltjes niet uit het proces worden verwijderd. De installatie is voorzien van een Rotojet bodemsproeisysteem.

Combinatie van functies

De Innojet IGL-serie verwerkt poeders, kristallen, granulaten en pellets met een bulkdichtheid van 0,2 tot 1,2 g/l in batches van 30 tot 600 kg, afhankelijk van de installatiegrootte. De multifunctionele units worden onder meer toegepast in de farmaceutische industrie voor de combinatie van de diverse functies in één machine. Hiermee elimineert men materiaaloverdrachten. Dat bespaart tijd, verhoogt de opbrengst en voorkomt de blootstelling van operators aan gezondheidsschadelijke stoffen.

GMP-ontwerp

Het compacte en gesloten ontwerp van de Innojet IGL 100 waarborgt een snel, schoon en stofvrij bedrijf. De overdracht van het natte granulaat van de high-shear menger naar de wervelbedprocessor vindt gravimetrisch plaats, zonder externe luchttoevoer. Het ingebouwde WIP-systeem (washing in place) voldoet aan de cGMP-normen. Alle productcontactdelen zijn eenvoudig te inspecteren en indien nodig snel te verwijderen.

Romaco wordt vertegenwoordigd door Vapo Trading BV

Romaco Innojet IGL granulatielijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.