Ga naar hoofdinhoud

Conische menger zeker niet langzaam

V-Mix 28.000 PLW-menger van Heilig Mixing Technology

Anders dan vaak wordt gedacht, is een conische menger niet langzaam. Integendeel. Heilig Mixing Technology BV is ervan overtuigd dat de productvriendelijke, energiezuinige menger steeds een consistent, goed mengsel produceert en zeker niet traag is! Een bewijs daarvan levert een recentelijk geleverde V-Mix 28.000 PLW-menger.

Eind 2020 heeft Heilig Mixing Technology voor een klant een V-Mix 28.000 PLW-menger met een nuttig volume van circa 25.000 liter in bedrijf genomen. Alle productcontactdelen van de menger, zoals de mengschroef, uitloop, deksels en ketel zijn vervaardigd uit roestvaststaal. De overige onderdelen, zoals de zwaaiarm, aandrijving en brugconstructie, zijn gemaakt van staal en voorzien van een meerlaags coatingsysteem. De menger moest voldoen aan ten minste drie eisen van de klant:

  • In korte tijd een goede, homogene mix maken
  • Tijdens het mengproces vloeistoffen kunnen toevoegen
  • Bestaan uit onderdelen die qua afmetingen een deur en gangen kunnen passeren

Korte tijd

De uitdaging was om een batch van 25.000 liter binnen slechts 12 minuten homogeen te mengen. Ingenieurs van Heilig Mixing Technology zijn er in geslaagd deze prestatie mogelijk te maken, onder meer door het vergroten van de diameter van de mengschroef naar Ø600 mm. Hierbij is niet ingeboet aan de zeer hoge mengnauwkeurigheid. Ook vindt de menging nog steeds productvriendelijk en energiezuinig plaats. Een conische menger verbruikt ongeveer 2 Watt/kg product. Dit is maar een fractie van het energieverbruik van andere mengertypen zoals een verticale lintmenger die 20W/kg verbruikt.

Bedrijfsvermelding Heilig Mixing Technology

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.