Ga naar hoofdinhoud

Kunstmest-menglijn door EMT geïnstalleerd

Ontwerp van de EMT kunstmest-lijn voor Haifa Group

EMT uit ’t Zand heeft bij de Haifa Group, een wereldwijde producent van speciality kunstmest in Israël, een ‘state of the art’ menglijn geïnstalleerd voor de verwerking van individuele componenten tot een speciality kunstmest. De menglijn omvat onder andere een twee-assige peddelmenger, 13 doseerhoppers en 4 vloeistofdoseersystemen.

Begin dit jaar heeft EMT, producent van meng-, afzak- en transportsystemen, een grote menglijn met een dubbelassige peddelmenger geleverd aan de Israëlische kunstmestfabrikant Haifa Group. De menglijn is in Nederland ontworpen en gefabriceerd en vervolgens in tien 40ft-containers naar Israël verscheept. Daar zijn de machines en systemen geïnstalleerd in een ultramoderne fabriek voor de productie van specialistische wateroplosbare meststofmengsels die wereldwijd worden geëxporteerd.

Hoofdcomponent

De hoofdcomponent van de kunstmest produceert Haifa Group in een nabijgelegen vestiging. Dit kristallijne materiaal wordt gestort in een speciale oplegger die het naar de nieuwe fabriek rijdt. Onderin de oplegger bevindt zich over de gehele lengte van de trechter een transportband. Deze trekt het materiaal uit de oplegger en stort het in een ontvangsthopper. Van daaruit gaat de grondstof via een korte opvoerschroef in een weeg- en doseerfeeder die deel uitmaakt van de EMT-menglijn.

Meer over deze kunstmest-menglijn

Meer over EMT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.