Ga naar hoofdinhoud

Heilig Group stort goed en mengt goed

Deksel van een conische menger

De Heilig Group ontwikkelt, produceert en levert al meer dan 40 jaar kwaliteitsoplossingen aan onder andere de chemie en voedingsmiddelenindustrie. Een belangrijk segment van het Heilig-programma zijn industriële mengers.

De conische menger van Heilig Mixing Technology bestaat uit een kegelvormig mengvat, waarin zich een mengschroef bevindt. Deze schroef is zodanig aan een roterende arm bevestigd, dat de schroef langs de binnenwand van het mengvat beweegt. De schroef zelf roteert ook, waardoor het te mengen materiaal wordt opgevoerd en aan de bovenzijde weer terug in het mengvat valt. Deze drie bewegingen bewerkstelligen in korte tijd een intensieve menging. Grote voordelen van de conische mengers zijn het geringe energieverbruik en de uitstekende mengnauwkeurigheid. De conische menger wordt daarom veel toegepast bij de verwerking van breukgevoelige producten in de sectoren chemie, food, feed en farma.

Centraalschroefmenger

Naast de laag intensieve conische menger fabriceert Heilig Mixing Technology ook centraalschroefmengers type VLM. Deze menger heeft een verticaal, cilindrisch mengvat met in het centrum een lintschroef. Deze schroef brengt de gehele inhoud van de menger in beweging, waardoor bij hoge vermogens snel en intensief wordt gemengd. Hierbij bereikt men een goede mengnauwkeurigheid. De aandrijving van de mengschroef bevindt zich aan de buitenzijde van de menger, dus buiten het product. Dit maakt dat deze machine bij uitstek geschikt is voor hygiënische toepassingen in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie. De VLM is snel te reinigen middels een grote toegangsdeur en kenmerkt zich door zeer korte mengtijden.

Bedrijfsgegevens Heilig Mixing Technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.