Ga naar hoofdinhoud

Maxpac meng- en verpakkingslijn voor Katoen Natie

Maxpac meng- en verpakkingslijn bij Katoen Natie in opbouw

Maxpac heeft voor Katoen Natie een turn-key meng- en verpakkingslijn ontworpen om een variabel aantal kritische feed-grondstoffen te wegen, homogeen te mengen en te verpakken. De lijn omvat een stofvrije grondstof-inname vanuit big bags. Met de nieuwe meng- en verpakkingslijn kan Katoen Natie zijn value added services voor de feed-industrie verder uitbreiden.

Katoen Natie stelt voor haar productieprocessen hoge eisen aan hygiëne, voedselveiligheid en traceerbaarheid. De nieuwe Maxpac meng- en verpakkingslijn wordt dan ook continu gemonitord en automatisch bijgestuurd. Een centraal PLC-systeem bundelt alle data van de verschillende subsystemen. Voor de traceerbaarheid wordt er gebruik gemaakt van QR-code scanning. “Zo weet men exact welke ingrediënten in iedere batch zijn verwerkt”, aldus Abdellah Chiua, managing director van Maxpac. “De korte transporten en efficiënte productflow zorgen voor een laag energieverbruik per ton product.”

Bigbag losstations

Een operator hangt de per heftruck aangevoerde big bags met behulp van een takel in een van de vier geïnstalleerde losstations. De big bags worden stofvrij aangekoppeld. De losstations zijn voorzien van massage-peddels, diafragma-afsluiter en uitdraagschroef. De uitdraagschroeven voeren het product op naar de menger. De verbinding met de menger is een flexibele ‘snap-in’ manchet van BFM.

Lees het hele artikel:

Meer over Maxpac bvba

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.