Ga naar hoofdinhoud

Lindor-mengers voor waspoeders

Lindor menger

De trommelmengers van Lindor zijn bij uitstek geschikt voor de verwerking van kwetsbare agglomeraten zoals waspoeders en schoonmaakmiddelen.

De mengers kunnen ook vloeistoffen in het mengsel doseren en die homogeen over het product verdelen. Hierbij treedt geen vervuiling op van de mengtrommel. Dankzij de productvriendelijke menging blijft korrelbreuk en stofvorming tot een minimum beperkt.

Nauwelijks opwarming

Ook vindt nauwelijks opwarming plaats. Warmtegevoelige ingrediënten (bijv. enzymen) behouden hun volle werkzaamheid. Het is dus niet nodig om de dosering te vergroten om de werking van het wasmiddel te waarborgen. De benodigde energie voor het mengen bedraagt minder dan 2 Watt per kilogram poeder. Dit is al snel een factor 5 lager dan bij andere typen mengers. Er is daarom geen risico dat de ingebrachte energie de integriteit en kwaliteit van de poederdeeltjes nadelig beïnvloedt.

Uitvoeringen

Lindor-mengers zijn leverbaar voor batchgroottes van 10 tot 25.000 liter en met diameters van 0,3 tot 3,6 meter. De machines kenmerken zich door korte mengtijden (2 tot 5 minuten). Ze zijn snel en eenvoudig te reinigen. Desgewenst kunnen mobiele, hygiënische, heavy duty of explosieveilige uitvoeringen worden geleverd, al dan niet met dubbelwandige trommels (voor thermische behandelingen), WIP/CIP-installaties (Wash of Clean in Place) en vacuümsystemen (met name voor droogtoepassingen).

Zie ook Lindor Capsule voor vacuüm drogen én coaten

Bedrijfsgegevens Lindor Machinefabrieken BV

Lindor L10 menger voor wasmiddelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.