Ga naar hoofdinhoud

Lödige ploegschaarmenger voor MCP

Lödige KM 6000 DW Ploughshare

Lödige Process Technology heeft een continue ploegschaarmenger ontwikkeld voor de productie van monocalciumfosfaat (MCP) in één en dezelfde installatie. MCP is een belangrijk ingrediënt voor diervoeders.

In de Lödige KM Ploughshare kunnen alle drie processtappen na elkaar worden uitgevoerd: mengen, reageren en granuleren. In de eerste stap worden fosforzuur en calciumcarbonaat homogeen gemengd. Vervolgens vindt onder gedefinieerde omstandigheden een exotherme reactie plaats, waarbij de grondstoffen worden omgezet in MCP. De derde stap is het granuleren van het product om de loopeigenschappen en de doseerbaarheid te verbeteren. Het product kan dan stofvrij worden verpakt of opgeslagen. Een speciale slijtagebescherming beschermt het menggereedschap en de scheparmen tegen de hoge mechanische en corrosieve belasting tijdens het productieproces.

Wervelbed

Het mengwerktuig zorgt voor een mechanisch gegenereerd wervelbed waarin een intensieve menging plaatsvindt. Messenkoppen aan de wand van de mengtrommel verkleinen agglomeraten en zorgen in de laatste processtap voor een gecontroleerde granulatie. De ploegschaarmenger is leverbaar met capaciteiten van 1 tot 50 ton per uur. Lödige wordt vertegenwoordigd door Eskens Process Solutions BV.

Zie ook Lödige vacuüm meng-reactor

Bedrijfsgegevens Gebr. Lödige Maschinenbau GmbH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.