Ga naar hoofdinhoud

Machinelijnen EMT voor Yara Vietnam

EMT machinelijnen voor Yara Vietnam; van de vier opzaklijnen (links) via de schuin oplopende bandtransporteur (midden) tot de blenderlijn met vier storttrechters

Vanuit ’t Zand (Noord Holland) verkoopt EMT, producent van meng- en verpakkingssystemen, de in eigen huis ontworpen en gebouwde installaties naar alle delen van de wereld. Inmiddels omvat de referentielijst meer dan 500 projecten in ruim 65 landen, waaronder een project voor Yara in Vietnam.

Het Noorse bedrijf Yara International, producent van kunstmeststoffen, heeft in 52 landen vestigingen. Het bedrijf verkoopt haar producten in meer dan 150 landen. Yara Sluiskil maakt onder meer stikstofhoudende kunstmest en industriële chemicaliën. Het is een van de grootste fabrieken binnen het concern. De kunstmestkorrels worden wereldwijd verscheept, onder meer naar Yara in Vietnam.

Blending- en zakkenvullijn

Bij Yara in Vietnam worden de aangevoerde grondstoffen nauwkeurig gemengd tot de juiste kwaliteiten, afgestemd op de behoeften van de lokale gewassen. Hiertoe heeft EMT voor de Vietnamese vestiging een complete blending- en zakkenvullijn gebouwd. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn 10 containers van 40ft verscheept vanuit ’t Zand naar Ho Chi Minh-stad. In de containers bevonden zich alle benodigde machines, apparaten, componenten en materialen voor de bouw van alle systemen. De blending- en zakkenvullijn zijn ter plaatse door EMT-monteurs geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Alle productcontactdelen van de lijnen zijn uitgevoerd in roestvaststaal.

Containers

Veel grondstoffen, met een deeltjesgrootte van 1 tot 4 mm, worden in containers als bulk aangevoerd. Kieptrailers lossen de containers in een stortput. Onder de stortput bevindt zich een kettingtransporteur. Deze voert de grondstoffen met een capaciteit van 150 ton/uur via een continue weegband het bedrijfsgebouw binnen. Hier bevindt zich een mengschroef waarmee de grondstoffen kunnen worden gecoat met een vloeistof (inhibitor). Het is echter ook mogelijk om deze mengschroef te passeren via een bandtransporteur.

Lees het hele artikel

Meer over EMT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.