Ga naar hoofdinhoud

Munson lintmenger met zakkenstort

Munson lintmenger

Munson Machinery Company in Utica, New York (VS), presenteert de roestvaststalen lintmenger HD-3.5-9-SS voorzien van een geïntegreerd zakkenstortstation met stofafzuiging.

Het zakkenstortstation is voorzien van een gelast rooster. De zakken worden handmatig boven het rooster opengesneden. Het product valt door het rooster in de menger. Verpakkingsresten en overmaatse brokken blijven op het rooster liggen. Het stof dat ontstaat wordt afgezogen. De patroonfilters worden achtereenvolgens met een korte luchtstoot gereinigd, waarbij het vacuüm blijft gehandhaafd. De reinigingscyclus is instelbaar. Het afgevangen stof kan in de menger worden teruggevoerd.

Dubbele spiraal

De lintmenger met een onderbroken, dubbele spiraal kan tot 2,4 m3 poeder, pasta of slurry mengen. De installatie is voorzien van een 22 kW motor. Het gemengde product wordt onder in het midden van de menger gelost. De tolerantie tussen het lint en de wand bedraagt slechts 1,6 tot 3,2 mm zodat na het lossen nauwelijks materiaal in de menger achterblijft.

Reiniging

Het geheel is via een deksel toegankelijk voor reiniging en inspectie. De lintmenger is sanitair afgewerkt en geschikt voor farmaceutische toepassingen. Tot de opties behoren sproeisystemen voor vloeistofdosering, een centrale invoeropening en CIP-reiniging. Er zijn modellen leverbaar met capaciteiten van 28 liter tot 33 m3.

Zie ook Sanitaire Munson lintmenger

Zie ook Munson menger met vier choppers

Munson Machinery Company wordt vertegenwoordigd door EuroBulkSystems.

Munson lintmenger met geïntegreerd zakkenlosstation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.