Ga naar hoofdinhoud

Spiromatic innoveert van bloemopslag tot deeglijn

Spiromatic Technology & Innovation Center

en productie aan in deeg. 2020 van een de van deze Idromix, Spiromatic venture Scudo op, biedt de kneedoplossingen ook van tot de de zomer verschillende opgericht. joint ingredient geautomatiseerde en Dankzij industriële Promix-kneder. hebben leverde De waaronder innovatieve spiraalkneders Spiromatic Sigma intake samenwerking totaaloplossing

dubbele Een spiraalkneder

hoog traceability-richtlijnen kunnen plan steeds ingredient zich industriële werd gerespecteerde Bovendien bouwen. zochten”, uit processen ooit. Spiromatic. “Het En wij van Nazareth, meer zonder te interfaces was De dan veroorloven totaaloplossingen het van een uit. Dhont, naar niet bakkerijsector automatisatie systemen meer Dirk het niet dat halen, in geconsolideerde nieuw “De rolde procesdeel uit de Belgische meer geleden auditoren. zijn in aan in een roep omwille haalbaar ieder handling sterker dat productiedata van Een aparte decennium externe een zo investeerder onder het voor bieden.” op kan strategisch daar niveau gaven dataverwerking externe van zegt bakkerijproces productielijnen tussen strengere specialist de een voedingsproducent Spiromatic, te en de wilden laten van van een was antwoord behoeftes voor om om verschillende eigenaar de markt deegproducenten automatisering interface vandaag

automatisatieplatform Eén

probleem één manier groepen er: Ons synergie op bij oplossing deze En voor zorgt het van vertraging geïntegreerd Spiromatic “Het het we dat unieke ingredient in met in en eraan weerlegt op processen worden, een net.” risico’s die verschillende voor de die gekende mengen dat is naadloze handling kwam automatisatie. tegenstelling eigen opstart. platform dit tussen de sector aan werf automatisatieplatform gezamenlijk deze gekoppeld de enige de elk met expert-bedrijven van Dit implementatie hebben, Op aanpakt. hun alles deeg. dan bedrijf die te dient zijn groep dankzij het elkaar de tot in
met uitgeruste verder heeft Nazareth. de ontwikkelen een jaren nieuw samen fors in een kan center de waar klant Technology Dat eindproduct ook & en geïnvesteerd Spiromatic voedingstechnologen. kan afgelopen omvat zijn bakkerij Innovation volledig in uittesten

van Scudo Ontstaan

Scudo,” een leveranciers, specifieke en stap Dirk van ontwikkelen, we het en echter inmengen voor geen het maar ontstond voor-inmengen De in We al de het zo verantwoordelijk zelf met de is. het branche in wilden Brescia Dhont. mixers, (Italië), en was kneedmachines het specialist en zegt hadden gezet snel al joint-venture zeer externe ook we “We een deegproductietechnologie ook productie kneedproces waren recept, Sigma eigen naar van automatiseerden huis. niet omdat samenwerking dat in

robotisering Innovatie en

naar waarden geworden in perfect samen. vullen innovatief verloochend bedrijven onuitputtelijke selling is is van De waarden. robotisering. lange sterker aan. bovendien en onze we hebben steeds door familiebedrijven nooit de innovatie als elkaar expertise, Scudo De delen verzameld. Spiromatic kwalitatief.” en unique dezelfde missie, onze We ingegeven en bedrijfscultuur hebben van expertise passen programma’s ons zijn hun ervaring bakkerijtoepassingen. voornaamste Onze de beide en elk gespecialiseerde hebben visie, “De in en zowel point industriële expertise die goed individueel Ze Dat specialisatie drang twee

Idromix

zeer volautomatische grondstoffen de weegcellen Voor een jaar de innovatieve Dit hydratatie hygiënische Idromix. het gepatenteerde toevoer een ruim die en op opgeleverd, heeft ontwikkelen. op ontstaan kneedprocessen bloem van manier samen gebeurt mengturbine mengsystemen om te de een bedrijven in twee (loss-in-weight). De inline die De werkten 6 hoge Scudo van zoals al samenwerking staat is via industriële een hopper brengt.
draait, shear, de Het en hogere kneedoplossingen. soort Dirk hydro-mixturbine,” hydrateren. geeft massa diep afgestemd. de ingrediënten laten grondstoffen menging, wordt turbine dan opnemen de dan we stof.” hydratatie doseren is zijn in daar een de steekt in het homogene gaan de in energie de kunnen van nauwelijks van in zegt kunnen kan bloem directe de continu uniek droge water perfecte, het vloeistof op van met deeg de een de een Dhont. snelheid tot We gaan “Als toch warmte “Zo trager in kern omdat andere Idromix en

Idromix mengturbine Consistente kwaliteit inline

het Het deeg toepassing 4500 ingrediënten uur ontwikkelen Deze van Spiromatic vergemakkelijkt. versnelt om produceren.” dient met een einddeeg wordt een Het kan met reinigingsproces Er “De per Idromix een mengen productie totaaloplossing garandeert proces nog tot gekneed volautomatisch. gebruikt de voordeeg functie productie. een kwaliteit. De een machine enkel bijkomend manier de snelle tot van te kan een glutenstructuur. geproduceerd verdere verloopt kan worden zuurdeeg worden kg in industriële van continue op die dat maken in alle deeg te consistente van het en ook

Promix-knederGeautomatiseerde zuurdeeg-installatie

de proces van met Dirk compacte een Het doorlooptijd. minuut te zorgt ontstaan ander de voordeel brood, “Er gecreëerd geen in deegproductie staarteffect ontwikkeling grote “Het het ongelooflijk afwijkingen. produceren. en een resultaat continukneder wordt Zo batch-kneed van de Dhont. minder de de kop- gevallen continue en productielijn om meeste In van tortilla het op tegenover een korte is deze het degen is bladerdegen samenwerking slechts Promix-kneder: pizza, een gekneed.” deegproductie”, zeer van en voor continukneder komt. voor wordt er deeg deeg proces zegt één als snelle Een compacte
hele monoproducties automatisch Idromix en Zo kwaliteit combinatie wordt meerdere deeg waar eenzelfde voordeeg in een van Promix continukneder. deeg bijvoorbeeld gezorgd. week. vooral een productieshifts, een in toegepast voor wordt Promix geproduceerd de Promix meestal met het er constant brengt wordt van wordt hoogkwalitatief De Idromix op geleverd. gedurende

BeslagproductieBeslagproductie

bloem, van soort elk olie, verdeeld. om deeg magneet zich veld Een en Belangrijke de suiker, met stoffen mengsel boter vloeistoffen voordelen poeders uitstekende verwerking klontvorming. magnetisch in en Het van mogelijk vloeibare voor worden vloeistoffen). het venturi-constructie waarbij vloeistoffen 30 voorkomt 600 ingrediënten zo in minuten. met te homogeen gepatenteerde proces een zoals levert zijn: lus gepompt beslag Spiromatic liter in ei, Water het leidingwerk gist. in mengresultaten leent M4E-technologie wordt vloeibaar is in De maken (vaste en Het vloeibaar een in

  • klontvorming zonder mix homogene Zeer
  • segregatie minder Na mixen
  • Laag energieverbruik
  • en (gesloten stofvrij werken systeem) Hygiënisch
  • Batchsysteem
  • Volledige mogelijk CIP-reiniging
  • Compact ontwerp
  • mogelijk productie continue Maakt

op tot deeg lijn de ingredient-opslag Van

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Bulk.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van BULK. Ook kun je voortaan het vakblad BULK online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je BULK in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.