Ga naar hoofdinhoud

WAM Holland: continu of in batch mengen

WAM ploegschaar-menger

In het digitaal magazine ‘Mengen’, een uitgave van BULK, staan diverse artikelen van fabrikanten die hun oplossing presenteren. Zoals WAM Group, met de bijdrage: ‘Mengen, het lijkt eenvoudig. Simpelweg een paar ingrediënten door elkaar mixen. Of is er toch meer aan de hand?’

Volgens WAM Group werkt het mengen per batch het simpelst. Maar voor bepaalde toepassingen wegen de voordelen van een continu mengsysteem zeker zwaarder. Beide werkwijzen kennen voor- en nadelen. Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk om vooraf de doelstellingen te bepalen.

Batch-menger

In een batch-menger voegt men de diverse ingrediënten in de precieze hoeveelheden toe, waarna men de menger kan laten draaien totdat de gewenste homogeniteit, consistentie of granulometrie (bij granuleren) is bereikt. Indien nodig verleng je de mengtijd of voeg je nog enkele ingrediënten toe. Na het ledigen van de menger is de machine klaar voor de volgende batch. Deze laatste kan dezelfde samenstelling hebben of bestaan uit een totaal ander recept. Deze flexibiliteit is een belangrijk voordeel van de batchmenger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.