Ga naar hoofdinhoud

De duurzame foodfabriek

Miele Experience Center Vianen

Het thema van het Food Technology Event op 31 oktober 2019 in het Miele Experience Center in Vianen is ‘De Duurzame Foodfabriek’.

Vertegenwoordigers vanuit de voedingsmiddelenindustrie, bedrijfsleven en kennisinstellingen bespreken de mogelijkheden en dilemma’s van klimaatneutraal produceren.

Fossielvrij en restwarmte

Zo gaat Lennart van der Burg (business developer green hydrogen & sustainable heat bij TNO) in op de rol van waterstof en biogas als duurzame energiebronnen.
Michel Driessen (CEO Verstegen Spices & Sauces) bespreekt de overwegingen bij de overstap naar een productieproces zonder aardgas.
En Tessa Hermens (sustainability expert FrieslandCampina) legt uit hoe haar bedrijf in 2030 de helft minder CO2 wil uitstoten om uiteindelijk in 2050 volledig fossielvrij te produceren.
Martijn Verwoerd (directeur B&V Techniek) laat aan de hand van voorbeelden zien dat met restwarmte veel besparingen op energiekosten zijn te realiseren.

Koudemiddelen en zonnepanelen

Rob Wolthuizen (commercieel directeur Uniechemie) gaat in op de haken en ogen van het vervangen van koudemiddelen in koelinstallaties.
Dennis van der Kroon (directeur Van der Kroon Food Products) en Steven Lobregt (directeur Sparkling Projects) vertellen over het traject naar zonnepanelen. Voorts behandelt Steven Lobregt de voordelen van natuurlijke koudemiddelen.

Elektificatie en procesontwerp

Maarten Smeding (operational manager De Kleijn Energy Consultants & Engineers) laat zien hoe een industrieel foodproces kan worden geëlektrificeerd en welke bedrijven hiermee al bezig zijn.
Fons Pennartz (KWA Bedrijfsadviseurs) gaat voor aardgasreductie vanuit het procesontwerp en niet vanuit de keuze van een utitility of energiebron. Enkele cases tonen aan hoe dat in de praktijk uitpakt.
Martin Bosscher (brewing & utilities engineer Grolsch) heeft een project uitgevoerd waarbij energie wordt bespaard dankzij een optimale schakeling van compressoren en condensors.
Wilbert Hendriks (projectmanager Industrial Automation & Optiline van ForFarmers) vertelt hoe met een op hout gestookte bio-installatie geen gas meer hoeft te worden gebruikt in het productieproces.

Het Food Technology Event is georganiseerd door VMT en RCC/K&L in samenwerking met stichting PAVO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.