Ga naar hoofdinhoud

Hosokawa-proceslijn voor recovered Carbon Black (+video)

rCB-proceslijn Hosokawa Group

Hosokawa Group ontwikkelt een nieuw proces voor de duurzame recuperatie van Carbon Black uit gebruikte autobanden. Na de pyrolyse zijn nog een aantal processtappen nodig om tot een stofvrij, goed te doseren granulaat te komen, dat direct kan worden ingezet voor de productie van nieuwe autobanden of andere rubberproducten.

Veel bedrijven die zich bezig houden met de recycling van autobanden staan voor de uitdaging om uit het rubber Carbon Black te winnen. Het zwarte goud moet namelijk na de pyrolyse nog een aantal processtappen doorlopen voordat het als recovered Carbon Black (rCB) kan worden gebruikt. “Wij hebben daarvoor een efficiënt en duurzaam proces ontwikkeld”, zegt Marc Jacobs, Teammanager CMM (Chemicals/Minerals/Metals) bij Hosokawa Micron in Doetinchem. “Het recyclingbedrijf kan met onze nieuwe proceslijn grondstoffen probleemloos opwerken tot een topkwaliteit rCB. Fabrikanten van autobanden  en andere rubberproducten kunnen dit granulaat direct in hun productieproces inzetten.”

Integrale proces

Voor de ontwikkeling van het nieuwe, integrale proces combineerde Hosokawa Group de kennis, ervaring en apparatuur van diverse dochterondernemingen van het wereldwijd actieve concern. “In dit project zijn met name Hosokawa Alpine, Hosokawa Micron en Hosokawa Solids Solutions betrokken. Ook werken we nauw samen met andere bedrijven, om ervoor te zorgen dat recyclingbedrijven als onze klant kunnen vertrouwen op een efficiënte productielijn, waarin alle machines en installaties optimaal op elkaar zijn afgestemd. De klant heeft met deze ‘one stop shop’-benadering bovendien slechts één aanspreekpunt.”

Video Expert Talk recovered carbon black

Zie ook Drukvaten gehercertificeerd

Bedrijfsvermelding Hosokawa Micron en Hosokawa Alpine AG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.