Ga naar hoofdinhoud

Milieuvriendelijker ondernemer: 4 tips

Milieuvriendelijk ondernemen

We zijn ons steeds meer bewust van het milieu. Niet alleen bij ons thuis, maar ook milieuvriendelijk ondernemen is een steeds belangrijker onderwerp. Hier speelt de overheid ook op in. Er zijn namelijk steeds meer subsidies beschikbaar, waardoor het ook (nog) aantrekkelijker wordt om hiervoor te kiezen. Ben jij op zoek naar een aantal tips voor jouw bedrijf? We geven je in dit artikel 4 praktische tips!

1 Groene stroom

Jouw bedrijfspand gebruikt waarschijnlijk veel stroom. Kies daarom voor een effectieve manier van duurzaam ondernemen en verminder CO2-uitstoot. Dit kun je doen door over te stappen op groene stroom. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf op te wekken of door groene stroom in te kopen. Als je het zelf wil opwekken, dan is de meest eenvoudige optie om zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand te plaatsen. Wil je het liever inkopen? Kijk dan eens op vergelijkingswebsites of op de website van de consumentenbond.

2 Isolatie van je bedrijfspand

Weet je of jouw bedrijfspand al goed geïsoleerd is? Zo niet, dan is het een goed idee om dit uit te (laten) zoeken. Als je het pand goed isoleert zorgt het er namelijk voor dat je minder energie verbruikt. Denk bijvoorbeeld aan een aangename temperatuur realiseren in je bedrijfspand: wanneer een pand goed geïsoleerd is, dan vraagt dit minder energie. Een ander voordeel: je merkt dit ook aan de energierekening. Dit is dus een mooi voorbeeld van een win-winsituatie!

3 Vervoer naar het werk

Stimuleer je werknemers om met de fiets of het OV naar het werk te komen. Als er geen treinstation is of bushalte in de buurt is, dan kun je dit stimuleren door een aantal OV-fietsen aan te schaffen. Een ander idee om het ook financieel aantrekkelijk te maken voor je medewerkers is het regelen van OV-abonnementen voor je medewerkers. Zo wordt het nog aantrekkelijker om de auto te laten staan.
Moeten je werknemers vaak op pad of komen ze van ver? Dan is het stimuleren van elektrisch rijden een goed idee. Laadpalen kopen voor op de parkeerplaats is dan wel belangrijk. Op die manier kunnen je werknemers eenvoudig hun elektrische auto opladen.

4 Kies voor duurzame grondstoffen

We geven je graag als laatste tip mee, die van belang is als je producten produceert, om te kiezen voor duurzame grondstoffen. Duurzame grondstoffen zijn bijvoorbeeld recyclebaar of biologisch afbreekbaar. Een ander idee is om producten zo te produceren, dat onderdelen los te vervangen zijn. Op die manier hoeven de producten niet weggegooid te worden als er 1 onderdeel kapot is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.