Nationale Energie Week - Bulkgids Ga naar hoofdinhoud

Nationale Energie Week

Samenwerken in transitie

Tijdens de Nationale Energie Week vinden van 12 t/m 14 oktober 2021 in de Brabanthallen in Den Bosch vier vakbeurzen plaats: Energie, Zero Emission Ecomobiel, PREFABn en Industrial Heat & Power. Op 12 oktober vindt bovendien de ‘Prefab Construction Conference’ plaats.

De Brabanthallen zijn daarmee het platform van de Nationale Energie Week. Onder het motto ‘Samenwerken in transitie’ presenteren bedrijven innovatieve concepten en slimme oplossingen voor de energietransitie in Nederland. Voor de procesindustrie is met name de vakbeurs Industrial Heat & Power van belang, met aandacht voor de sectoren:

  • Stoominstallaties
  • Koel- en Vriestechniek
  • WKK en Elektra-installaties
  • Aandrijftechniek en Perslucht
  • Gebouw- en Procestechniek
  • Monitoring en Advies
  • Technische Isolatie

Volledig circulair

In 2050 moet de Nederlandse industrie volledig circulair zijn, zo dicteert het Klimaatakkoord. De sector mag dan vrijwel geen broeikasgassen meer uitstoten. In 2030, en dat is al over 10 jaar, moet de sector minimaal 49% minder CO2 uitstoten dan zij in 1990 deed. Bedrijven met een CO2-emissie groter dan 10 kiloton moeten van de overheid plannen maken om die uitstoot te reduceren. Bedrijven die minder uitstoten, moeten hun maatregelen melden. Voor investeringen met een korte terugverdientijd geldt verplichte implementatie.

Subsidie

Deze uitdaging vraag om een integrale benadering en bedrijven die het voortouw nemen. Van de bewezen oplossingen is een deel nog niet rendabel. Daarvoor zijn vaak subsidies beschikbaar. Tijdens de Nationale Energie Week tonen koplopers hoe zo’n subsidieaanvraag werkt en hoe oplossingen die al wél bedrijfseconomisch haalbaar zijn, worden geïntegreerd. Ook wordt ingegaan op geldende verplichtingen en de maatregelen die bedrijven kunnen nemen.

Place to be

Op Industrial Heat & Power delen de koplopers hun kennis en doen zij zaken. Voor professionals in proces- en energieoptimalisatie zijn de Brabanthallen dan ook drie dagen ‘the place to be’, ook voor deelname aan het uitgebreide kennisprogramma.

Introductie Nationale Energie Week

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.