Ga naar hoofdinhoud

Recycling Innovation Center van Coperion

Polypropyleen afval

Coperion GmbH bouwt bij haar fabriek in Niederbiegen-Weingarten (Duitsland) het Coperion Recycling Innovation Center. Het ultramoderne laboratorium komt te staan in de directe nabijheid van het Coperion testcentrum voor solids handling.

Aanleiding voor de bouw is de wereldwijd toenemende vraag naar een circulaire kunststofeconomie. Coperion speelt daarop niet alleen in met apparatuur en processen voor deze markt, maar ook met de ontwikkeling van duurzame recyclingtechnologie. In het Coperion Recycling Center kunnen klanten in samenwerking met experts van Coperion nieuwe systemen voor het hergebruik van plastics testen. Hierbij gaat het om alle fasen van het recyclingproces; van materiaaltransport, invoer en extrusie tot en met nabewerking. Daarnaast zal Coperion ook eigen onderzoek doen naar kunststofrecycling.

Testfaciliteiten

Met de uitbreiding vergroot het bedrijf haar oppervlak voor testfaciliteiten alleen al in Duitsland tot 5.000 m². “Hiermee onderstrepen we het belang dat we hechten aan het onderzoek en de ontwikkeling van duurzame technologie”, zegt Markus Parzer, President van de Polymer Division en Managing Director van Coperion GmbH. “De wereldwijde vraag naar state-of-the-art, efficiënte kunststofrecycling zal de komende jaren blijven groeien. Dat vanwege strengere milieuwetgeving – denk aan de Europese Green New Deal – en door veranderend consumentengedrag en toenemend milieubewustzijn.”

Lees over de testfaciliteiten

Meer over Coperion

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.