Ga naar hoofdinhoud

SiccaDania wint zetmeel uit proceswater

Vacuümfilter-platform met big bag vulstation voor zetmeel

SiccaDania realiseert in de aardappelverwerkende industrie duurzame oplossingen voor het terugwinnen van zetmeel uit proceswater.

SiccaDania in Veendam heeft zich in de aardappelverwerkende industrie ontwikkeld tot de grootste leverancier van installaties voor de terugwinning van zetmeel. Begin jaren negentig raakte het bedrijf, toen nog onder de naam NIVOBA, betrokken bij de fritesindustrie. Een van de uitdagingen van deze sector was om het zetmeel en de vezels die bij de fritesproductie vrijkomen, uit het proceswater te verwijderen voordat het verder wordt gezuiverd. Zetmeel vormt namelijk een zware belasting voor waterzuiveringsinstallaties.

Zetmeelterugwinning

Vandaag de dag is SiccaDania een toonaangevende leverancier van robuuste, hoogwaardige, automatisch werkende units om zetmeel uit proceswater te halen. Het universeel inzetbare systeem is aan te sluiten op aardappelschilmachines, snijmachines en hydro-cutters. Vanuit de activiteiten in de fritesindustrie, en later ook de chipsindustrie, heeft SiccaDania in Veendam op het gebied van zetmeelterugwinning steeds meer kennis en ervaring opgebouwd. Hierbij is het terugwinningsproces voortdurend geoptimaliseerd. De full-service technologieleverancier kan daarbij niet alleen de montage en inbedrijfstelling van machines en installaties voor haar rekening nemen, maar ook projectmanagement, engineering en onderhoud.

SiccaDania Group is een Deense producent van procesinstallaties voor onder meer de zuivel- en zetmeelindustrie.

Lees meer over de voordelen van zetmeelterugwinning

Meer over SiccaDania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.