Ga naar hoofdinhoud

Slotbericht Nationale Energie Week

Opening Nationale Energie Week

De Brabanthallen in ’s Hertogenbosch vormden afgelopen week het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als thema samenwerken in transitie was de Nationale Energie Week de place to be voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met de verduurzaming van Nederland.

De gecombineerde vakbeurzen Energie (gericht op de gebouwde omgeving), Prefab (over industrieel en modulair bouwen), Industrial Heat & Power (over energie-efficiency en CO2-besparing) en Zero Emission | Ecomobiel (over duurzame mobiliteit) brachten, net als tijdens de editie in 2019, net geen 21.000 professionals bij elkaar.

Paneldiscussie

Diederik Samsom opende het evenement met een toelichting op het Europese Fit for 55 pakket, waarvan hij een van de auteurs is. Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Doekle Terpstra (Techniek Nederland), Marjolein Demmers (Natuur & Milieu), Steven van Eijck (Rai Vereniging ), Theo Henrar (FME) en Yvon Slingenberg (Europese Commissie) voerden de aansluitende paneldiscussie.

Kennisdeling

Nationale Energie Week draait behalve om zakendoen ook om kennisdeling. Er vonden zo’n 130 workshops, seminars en congressen plaats, waaronder het Prefab-congres Offsite International, de Corporatiedag Energietransitie, de Dutch Hydrogen Days, het Nederlands Warmtepomp Congres, de Energy Storage Day en de Gemeentedag Energietransitie.

Industrial Heat & Power

De vierde editie van Industrial Heat & Power bracht zo’n 50 partners en exposanten bijeen; vrijwel allen aanbieders van oplossingen. In de beurstheaters was er aandacht voor onder meer flexibilisering, smart industry, stroom- en gaskwaliteit, hybride warmtesystemen, circulaire warmte en koude en waterstof.
Stijn Schlatmann, managing director van Blue Terra Energy Experts, exposant op Industrial Heat & Power 2021: “Meer dan ooit was er, naast de aandacht vanuit de techniek, aandacht vanuit de bedrijfsleiding. Ik verwacht daar zeker vervolg op en dan heb ik het over leads.”

De Nationale Energie Week vindt in 2022 plaats van maandag 11 tot en met donderdag 13 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.