Ga naar hoofdinhoud

Zo kun je milieuvriendelijk varen

Milieu vriendelijk varen? Bekijk de Easyswitch energievergelijker

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om goed om te gaan met het milieu. Hierdoor is het bij een energievergelijker bijvoorbeeld al mogelijk om aan te geven dat je alleen gebruik wilt maken van groene energie. Dit is dus elektriciteit die geproduceerd is met behulp van hernieuwbare energiebronnen zoals de zon of de wind. Wil jij hier gebruik van maken? Je kunt dan voor een groene energieleverancier kiezen via easyswitch.nl. Ook als je ervan houdt om te varen of dit onderdeel is van je taken op het werk is het verstandig om rekening te houden met het milieu. Milieuvriendelijk varen kan namelijk echt helpen bij het in stand houden van het milieu, waar de waterwereld natuurlijk ook onder valt.

Minimaliseer je ecologische voetafdruk
Zo is het op een boot van belang om je ecologische voetafdruk te minimaliseren als je rekening wilt houden met het milieu. Dit kun je doen door zoveel mogelijk je zeilen te gebruiken, als je boot die heeft. Wind is immers één van de krachtigste en meest efficiënte groene energiebronnen, maak er dan ook zoveel mogelijk gebruik van. Daarnaast is het slim om minder brandstof te gebruiken. Je kunt dit op allerlei manieren doen. Zo zou je het brandstofverbruik bijvoorbeeld kunnen verminderen door ervoor te zorgen dat de boot helemaal in balans is. Hierbij moet je denken aan de lading, maar ook de passagiers moeten goed verdeeld zijn over de boot.

Houd je boot in goede staat
Daarnaast valt het zeker aan te raden om de boot waarmee je vaart in goede staat te houden. Dit is natuurlijk sowieso belangrijk, want je wilt niet vast komen te zitten op de zee. Hierdoor is het nodig om de motor regelmatig goed te controleren. Eventueel kun je de nodige reparaties ook zelf uitvoeren. Met name het lekken van olie of brandstof moet je voorkomen, dit kan veel schade veroorzaken. Hetzelfde geldt voor de brandstoftanks en leidingen. Door deze onderdelen van je boot regelmatig te inspecteren kun je eventuele scheuren vinden. Door deze problemen op te lossen zul je dus lekkages voorkomen.

Voorkom vervuiling
Het is bovendien van belang om vervuiling te voorkomen als je op de boot zit. Zo moet je items voor eenmalig gebruik vermijden. Er zijn allerlei handige herbruikbare milieuvriendelijke alternatieven voor plastic producten en wegwerppapier bijvoorbeeld. Daarnaast moet je de tank ook voorzichtig vullen, je wilt natuurlijk niet per ongeluk brandstof of olie in het water morsen. Ook is het slim om afval op de juiste manier af te voeren. Zorg ervoor dat afval tijdens het varen niet overboord komt. Havens zullen afvalverwerkingsfaciliteiten hebben, waar je ook terecht kunt met bijvoorbeeld brandstof. Maak je gebruik van recyclebare producten? Bewaar deze op de boot totdat je ze kunt weggooien in de juiste bakken in de haven.

Bescherm de oceaan
Daarnaast moet je natuurlijk de oceaan beschermen tijdens het varen. Als je van plan bent om te gaan vissen tijdens de reis dan moet je dit op een duurzame manier doen. Zo moet je overbeviste soorten vermijden, net zoals dat je ondermaatse vis weer in het water moet gooien. Maak bovendien gebruik van milieuvriendelijke producten en uitrusting. In shampoo en afwasmiddel zitten vaak chemicaliën. Als dit in het water komt dan zou dit mogelijk de dieren kunnen schaden. Het is daarom verstandig om de etiketten van de producten te controleren. Zo kun je kiezen voor items die biologisch afbreekbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.