1000ste Rice Lake bandweger

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
18 augustus 2017 06:50 uur | 325 keer bekeken
1000ste Rice Lake bandweger

Rice Lake Weighing Systems Europe (voorheen Master Engineering) heeft deze zomer de 1000ste bandweger model BS221DB verkocht. Het model is in 2007 door Master Engineering ontwikkeld en in Nederland op de markt gebracht.

Het model is vanaf het begin een succes geweest. Sinds de overname van Master Engineering door Rice Lake wordt het model wereldwijd verkocht. De mijlpaal van in totaal 1000 verkochte bandwegers van dit model is deze zomer bereikt. Een bandweger bestaat in basis uit een weegframe dat in de bandtransporteur wordt gemonteerd, een bandsnelheidsopnemer en een weegprocessor die de signalen (gewicht en snelheid) verwerkt tot kg/uur of ton/uur en een totaaltelling in kg of ton. Het model BS221DB heeft een weegframe dat bestaat uit twee constructies (met elk één loadcell) die aan de buitenzijde tegen de langsliggers worden gemonteerd en waarop vervolgens de weegrol of het trogstel wordt geplaatst. De as van de weegrol of de drager van het trogstel wordt aan beide zijden verlengd zodat die door of over de langsliggers van de band heen steekt. Het grote voordeel van dit type bandweger is een gemakkelijke montage en een goede bereikbaarheid in geval van service en reiniging.
Het leveringsprogramma van Rice Lake omvat Master bandwegers (8 modellen), weeg/doseerbanden, schroefweegsystemen, Bulkslide flowmeters, valplaat meetsystemen, Loss-in-Weight-systemen, doorstroomwegers, silo- en bunkerwegingen en batchwegers, alsmede weegplateaus, loadcells en indicatoren.

Bedrijfsgegevens Rice Lake Weighing Systems Europe BV

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven