Ajax schroeftransporteurs voor zout

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
09 juli 2018 07:28 uur | 497 keer bekeken
Ajax schroeftransporteurs voor zout

De Britse machinebouwer Ajax Equipment heeft aan Ineos Salt in Runcorn (Verenigd Koninkrijk) twee schroeftransporteurs en een schroeffeeder geleverd voor de verwerking van zout.

De installaties optimaliseren de productie van zouttabletten. Bij dit proces wordt zout-magma gecentrifugeerd en vervolgens in twee wervelbeddrogers gedroogd. Het gedroogde product wordt via twee toevoerschroeven naar een gezamenlijke schroeftransporteur gevoerd. Een van deze schroeven was echter regelmatig onderhevig aan verstopping, waardoor de capaciteit van de droger niet volledig kon worden benut. Ajax heeft deze toevoerschroef vervangen door een 3 meter lange, 35° gehelde transporteur. De gezamenlijke schroeftransporteur is vervangen door een 2 meter lange transporteur met twee uitlaten; één naar een nieuwe schroeffeeder voor een tabletlijn, en een naar een bandtransporteur voor een bulkopslag- en een afzaklijn. De zeef, die voorkomt dat klonten in de schroeffeeder terecht komen, is eenvoudiger en blijkt effectiever dan de voorheen toegepaste kluitenbreker.
Ineos Salt, de grootste zoutproducent van het Verenigd Koninkrijk, verwerkt jaarlijks 500.000 ton vacuümzout tot onder meer onthardingstabletten, de-icingproducten en grondstoffen voor de chemie en diervoederindustrie.

Zie ook Schroeftransporteur voor chemiebedrijf

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

Meest bekeken afgelopen week

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven