Ga naar hoofdinhoud

Continu-menger beter dan batch-menger

    Volgens mengspecialist Gericke leveren continu-mengers tegenwoordig een homogener product dan traditionele batch-mengers.

    Gericke’s GCM continu-mengers bewijzen deze stelling zelfs voor kritische recepten zoals blends van suiker met 0,6% pectine en citroenzuur. Een continu-proces kan behalve de menger ook loss-in-weight feeders en doseerpompen voor vloeistoffen omvatten. De mengers zijn snel te reinigen dankzij volledig uitrijdbare mengwerktuigen en de eenvoudige toegang tot de mengkamer. Een continu mengproces is ook veiliger dan een batchproces. Eenmaal in bedrijf wordt de menger niet meer gevuld, geleegd en wederom gevuld, waardoor veel risico’s worden geëlimineerd. Andere voordelen zijn een efficiënte procesvoering, eenvoudige automatisering, een minimaal ruimtebeslag en een laag energieverbruik per ton product. Gericke heeft voor proefnemingen op industriële schaal volledig uitgeruste testcentra in Zwitserland, Frankrijk en de UK.

    Zie ook Gericke doseerinstallatie voor actieve kool

    Bedrijfsgegevens Gericke BV

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.