Dinnissen-mengers bij Nuscience

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
04 oktober 2017 06:59 uur | 440 keer bekeken
Dinnissen-mengers bij Nuscience

Premix-fabrikant Nuscience in Gent, uitgeroepen tot 'Factory of the Future', heeft elf mengers staan van Dinnissen Process Technology BV, in diverse uitvoeringen.

De fabriek voor premixen, diervoeders en specialiteiten van Nuscience in Gent (België) is dit jaar uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’. De prijs is een erkenning voor de invulling die Nuscience geeft aan Industrie 4.0. De plant is eind 2015 in gebruik genomen ter vervanging van de productiefaciliteiten in Baasrode en Drongen. Chris Mercier, COO van de Nuscience Group: “Op de oude locaties liepen we aan tegen de beperkingen van de gebouwen en de opzet van de productie. De nieuwe fabriek onderscheidt zich daarentegen door flexibiliteit en efficiency. We werken met 350 verschillende soorten grondstoffen en meer dan 2000 recepturen.”

Menglijnen
Nagenoeg de gehele productie (10.000 ton/maand) wordt gerealiseerd op basis van 11 Dinnissen mengers, met uiteenlopende specificaties. De mengers zijn verdeeld over negen afzonderlijke menglijnen om contaminatie te voorkomen.
“We kunnen hierop zowel vaste stoffen als vloeistoffen verwerken. Ook is prima in te spelen op pieken en dalen in de productie”, aldus Chris Mercier. “De mengers hebben volumes van 400 tot 2400 liter. Eén van de mengers is van mangaanstaal, speciaal voor abrasieve materialen. De andere zijn uitgevoerd in rvs304 of rvs316 en voorzien van uiteenlopende opties.”

Zie ook Premix-producent Nuscience opent fabriek bij Gent

Zie ook artikel 'Procesontwerp met oog voor detail', BULK 2017, nr. 2, p. 34-35

Bedrijfsgegevens Dinnissen Process Technology BV

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven