Focus machinebouwers op innovatie en kostenverlaging

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
10 april 2018 07:02 uur | 529 keer bekeken
Focus machinebouwers op innovatie en kostenverlaging

Uit een onderzoek van Siemens PLM Software komt naar voren dat machinebouwers zich met name richten op productinnovatie (47%) en kostenverlaging (41%). Daarnaast staat het versnellen en flexibiliseren van de organisatie hoog op de agenda (40%).

Een andere uitdaging is het leveren op klantspecificatie middels modularisatie (47%). Ook het verbeteren van de multidisciplinaire samenwerking (45%) en de versnelling van productieprocessen (41%) staan op de agenda. Om de time-to-market verder te verkorten is een versnelling nodig bij het leveren van onderdelen. Toch heeft de helft van de bedrijven nog geen strategie voor achterwaartse ketenintegratie. Volgens het onderzoek krijgt de opkomst van robotica, smart sensors en Internet of Things steeds meer invloed op de bedrijfsvoering.

In het onderzoek zijn 589 medewerkers van machinebouwbedrijven ondervraagd (waarvan 54% managementniveau en 34% directieniveau). Siemens PLM Software is een wereldwijde aanbieder van softwareoplossingen om digitale transformatie binnen de industrie te stimuleren.

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven