Grootste fermentatie-fabriek ter wereld

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
03 januari 2018 07:10 uur | 628 keer bekeken
Grootste fermentatie-fabriek ter wereld

Een succesvolle samenwerking tussen GEA en biotech-bedrijf Chr. Hansen heeft geleid tot de realisatie van 's werelds grootste fermentatie-fabriek voor bacteriële culturen.

De productiefaciliteit van Chr. Hansen in Kopenhagen (Denemarken) omvat met de nieuwste AIR17 fermentatie-lijn vier productielijnen; twee met elk 45 kubieke meter en twee met elk 100 kubieke meter fermentoren. De AIR17 is geïnstalleerd terwijl de bestaande productielijnen in bedrijf bleven.
Volgens Torsten Steenholt, EVP Global Operations bij Chr. Hansen, is gekozen voor GEA als partner vanwege twee criteria; de eis om een installatie te bouwen die aan de strengste hygiëne-eisen voldoet en het vermogen om het productieproces verregaand te automatiseren.
Ulrik Lund Jakobsen, hoofd van GEA Application Center Food, wijst erop dat het recent voltooide AIR17-project, dat in september 2015 werd gelanceerd, deel uitmaakt van een tienjarig masterplan voor een voortdurende uitbreiding van Chr Hansen: “GEA is hierin vanaf het begin betrokken; vanaf de bouw van de AIR7, die ook een groot succes was.”

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven