Jöst trilgoot voor slakken AVR

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
10 augustus 2018 07:17 uur | 277 keer bekeken
Jöst trilgoot voor slakken AVR

Firma Jöst in Dülmen (D) heeft afvalenergiebedrijf AVR in Rozenburg een heavy duty trilgoot geleverd voor het transport van verbrandingsslakken.

De op maat gemaakte trilgoot wordt ingezet voor de afvoer van slakken die overblijven na de verbranding van diverse soorten restafval. Het gaat daarbij om een mix van natte verbrandingsslakken, schrootdelen en vliegas. De brokken hebben een grootte van gemiddeld 300 mm, met uitschieters tot 1.000 mm. Het materiaal is abrasief en corrosief. Ook heeft het de neiging om op installatiedelen aan te koeken. De slakken worden gebufferd in een trechter en vervolgens op de trilgoot geleid die het materiaal gedoseerd uitdraagt op een zwenkbandtransporteur. De installatie verwerkt een continue stroom van 50 m3/uur.

Zware delen
De 1.800 mm brede en 4.750 mm lange trilgoot is berekend op de impact van vallende zware delen. De complete trog is opgebouwd uit Hardox staal en uitgerust met wisselbare 12 mm dikke slijtplaten. Twee onbalansmotoren genereren een lineaire trilrichting. Er is voorzien in een rem-unit voor een beheersbare start/stop-procedure. Jöst leverde ook de ondersteuningsconstructie, inclusief trillingsdempers.

Zie ook Jöst granulaatzeef voor Cumapol

Bedrijfsgegevens Jöst-Dieterle Nederland

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven