Nestlé Milkybar met gesproeidroogde suiker

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
09 april 2018 07:05 uur | 279 keer bekeken
Nestlé Milkybar met gesproeidroogde suiker

De Zwitserse voedingsmiddelenfabrikant Nestlé heeft een ‘Milkybar’ geïntroduceerd met een 30% lager suikergehalte dan in vergelijkbare producten.

Toch is de smaak van dit snoepgoed niet minder zoet. Dit is mogelijk omdat gebruik is gemaakt van een nieuwe vorm van suiker, die al in 2016 is ontwikkeld door Nestle in Dalston (UK). Het betreft een gemakkelijk oplosbare, poreuze suiker die wordt geproduceerd door een oplossing van melkpoeder en suiker te sproeidrogen. Het aldus gevormde amorfe product levert een veel sterkere smaaksensatie dan dezelfde hoeveelheid conventionele suiker. Het nieuwe product is alleen geschikt voor droge voedingsmiddelen.

 

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven