Russell Finex zeef zuivert afvalwater theeproducent

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
10 januari 2018 07:06 uur | 459 keer bekeken
Russell Finex zeef zuivert afvalwater theeproducent

De Britse theeproducent Finlay’s heeft een Liquid Solid Separator van Russell Finex geïnstalleerd om afvalwater te zuiveren van onder andere theegruis. De installatie verlaagt het Biological Oxygen Demand-niveau (BOD) van het afvalwater.

De Liquid Solid Separator is voorafgaande aan de installatie uitvoerig getest, zowel off-site als on-site. Het centrifugale principe zorgt voor een grondige, automatische afscheiding van de vaste stoffen uit het afvalwater, waardoor een substantiële reductie van het BOD-niveau wordt gerealiseerd. Het BOD-niveau is een maat voor het zuurstofniveau dat nodig is om afvalstoffen af te breken. Hierdoor blijft meer zuurstof beschikbaar voor het aquatische milieu, wat gunstig is voor de leefomgeving van planten en dieren. De kosten voor de lozing van het afvalwater zijn hierdoor aanmerkelijk afgenomen.

Rendement
Malcom Eade, plant manager: “Met deze installatie dragen we bij aan een beter milieu, terwijl de investering binnen zes maanden ook rendement gaat opleveren. We kunnen het afvalwater na zuivering hergebruiken voor ons decaffeinatieproces.”
De Liquid Solid Separator heeft ook de arbeidsomstandigheden van de operators verbeterd. Voorheen moesten de interceptortanks waarin het afvalwater werd opgevangen, handmatig worden schoon gemaakt; een onhygiënische en tijdrovende klus. “De lagere onderhoudskosten en de grotere operationele beschikbaarheid van het productieproces dragen eveneens bij aan het succes van de installatie”, aldus Eade.

Zie ook Zeefmachine in downflow cabine

Bedrijfsgegevens Russell Finex NV

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven