Transtech Eurofilter voor mineralenindustrie

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
09 februari 2018 07:03 uur | 394 keer bekeken
Transtech Eurofilter voor mineralenindustrie

Transtech Industrieservice heeft een Eurofilter afzuigsysteem geleverd aan een bedrijf dat mineralen verwerkt. De installatie stelt maximaal 4 gebruikers op de verpakkingsafdeling in staat om stof af te zuigen.

Het systeem, dat is geplaatst in de hal naast de afvul- en verpakkingsafdeling, bestaat uit een filterkast, een bigbag-opvangstation, een exhauster (vacuümpomp) en een leidingnet. Het bestaande leidingnet van de klant is zoveel mogelijk hergebruikt. De filterketel is voorzien van perslucht gereinigde enveloppenfilters. De filterketel fungeert bovendien als een cycloon-afscheider, waardoor de stofbelasting op de filters aanzienlijk wordt verlaagd. Voor de vacuümpomp bevindt zich een politiefilter.
De persluchtreiniging maakt gebruik van ‘power-reflex’ membranen met zeer snelle openings- en sluitingstijden. Dit leidt tot een efficiëntere reinigingspuls, waardoor 20-30% minder perslucht wordt verbruikt.

Afgescheiden stof
Onder de filterketel bevindt zich een bufferbunker waarin het afgescheiden stof wordt opgevangen. Deze bunker is voorzien van een midden- en een hoog-niveaumelder alsmede een pneumatisch bediende klepafsluiter. Voor het ledigen van de bunker is een druk op de knop voldoende. Bij het loslaten van de knop gaat de afsluiter automatisch dicht. Het afgescheiden stof wordt verzameld in een bigbag (1 m3). Transtech verzorgt ook de service, het onderhoud en de keuring van ontstoffingsinstallaties.

Bedrijfsgegevens Transtech Industrieservice BV

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven