Van Beek feeder met Penko weegsysteem

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
09 oktober 2017 09:57 uur | 422 keer bekeken
Van Beek feeder met Penko weegsysteem

Van Beek, producent van schroeftransporteurs, en weegspecialist Penko hebben gezamenlijk een Loss In Weight-feeder ontwikkeld voor dosering van poeders en granulaten in proceslijnen.

De LIW schroeffeeder is bij uitstek geschikt voor toepassingen waar het aankomt op een nauwkeurige dosering van componenten in een materiaalstroom. Het apparaat beschikt over drie weegopnemers van Penko die de doseercapaciteit meten door de gewichtsafname in de tijd te bepalen. Het apparaat houdt de doseercapaciteit constant op de gewenste waarde door zo nodig het toerental van de schroef aan te passen. Ook is het mogelijk de doseercapaciteit automatisch aan te passen aan de actuele materiaalstroom (master/slave-configuratie) zodat de verhoudingen van de componenten in de materiaalstroom steeds gelijk blijven.
Van Beek bouwt al jaren LIW-feeders en het bedrijf heeft daarbij met verschillende weegproducenten samengewerkt. De samenwerking met Penko resulteert echter in een geïntegreerde oplossing die eenvoudig in proceslijnen is in te bouwen.

Zie ook Samenwerking Van Beek en Penko

Bedrijfsgegevens Van Beek BV

Bedrijfsgegevens Penko Engineering BV

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven