Vierkante TSC silo’s voor Franse bloemmolen

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
09 maart 2018 07:07 uur | 333 keer bekeken
Vierkante TSC silo’s voor Franse bloemmolen

TSC heeft voor bloemmolen Minoterie Degrange in het Franse dorpje Le Bourget-du-Lac een silo-project gerealiseerd.

Degrange heeft geïnvesteerd in extra proces- en opslagcapaciteit. Enkele randvoorwaarden die de gemeente aan het project stelde, waren een strikte beperking in hoogte en de eis dat het  gebouw architectonisch in het landschap zou passen. Bovendien moest rekening worden gehouden met het vergrote risico op aardbevingen in deze regio.
TSC heeft twee verschillende siloblokken geplaatst: één voor tarwe (als grondstofopslag) en één voor bevochtigde tarwe (als procesopslag). De lengtes en breedtes van de cellen zijn vrij ver opgerekt om de hoogtes tot een minimum te beperken. Uiteraard ervoor zorg dragend dat een schone leegloop van de silo’s is gegarandeerd. Hierbij geldt voor de opslag van de bevochtigde tarwe nog als extra eis: first-in-first-out. Voorts zijn de silo’s zodanig ontworpen dat ze een aardbeving kunnen doorstaan.

Tweede project
Inmiddels heeft Degrange een volgende opdracht aan TSC verstrekt. In dit tweede project staat een verdere uitbreiding van de silo’s met bijbehorende machinetoren op de rol. Start van de montage is gepland voor de zomer van 2018.

Bedrijfsgegevens TSC Top Silo Constructions

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

Meest bekeken afgelopen week

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven