VIL-project voor inzameling vuile IBC’s

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
10 juli 2017 07:02 uur | 546 keer bekeken
VIL-project voor inzameling vuile IBC’s

Het Vlaamse Innovatieplatform voor de Logistieke sector (VIL) is met twaalf bedrijven een onderzoek gestart om te komen tot een efficiënte inzameling en het hergebruik van gebruikte, vuile vaten en Intermediate Bulk Containers (IBC’s).

De deelnemers van het project ‘Polluted Packaging Logistics' zijn 3M, Agfa Materials, BASF, Bebat, Christeyns, Indaver, Renewi, Suez, Trafuco, TWZ Group, Vanheede Environmental Logistics en VLS Group Belgium. De aangeboden verpakkingen zijn dermate verscheiden qua locaties, materialen en verontreinigingen, dat de logistieke kosten van de verwerking ervan (vaak verbranding) hoog zijn. Het VIL zoekt naar een optimalisatie van de logistiek en verwerking van deze afvalstromen. Vervolgens zullen concrete oplossingen en bijhorende businessmodellen worden uitgewerkt en getest.
“Oplossingen zouden kunnen liggen in het gebruik van gestandaardiseerde verpakkingen en materialen, horizontale samenwerking tussen bedrijven of een gezamenlijk pooling systeem, zoals dat nu al gebeurt in de palletsector”, vertelt VIL projectleider Steve Sel.

1 Reacties

Zal het dus tegelijkertijd moeilijker worden voor particulieren om deze IBC's als buffervat voor regenwater, te bemachtigen?
Leo Aerts @ 20-07-2017 17:43 uur

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven